عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

دیدار وزیر خارجه عراق با معاون وزیر خارجه ایران

دیدار وزیر خارجه عراق با معاون وزیر خارجه ایران «احمد الصحاف» سخنگوی وزارت امور خارجه عراق روز یکشنبه خبر داد که «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق با «مهدی صفری» معاون وزیر امور خارجه ایران در امور اقتصادی در بغداد دیدار کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۶ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 05
کد خبر: ۱۷۱۸۳۰

به گزارش راهبرد معاصر وزیر امور خارجه عراق در این دیدار تاکید کرد که روابط بغداد با کشورهای همجوار بر اساس منافع مشترک است.

بر اساس اعلام احمد الصحاف، در دیدار فؤاد حسین و مهدی سفری، پرونده‌های مشترک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وزیر امور خارجه عراق و معاون وزیر خارجه ایران در این دیدار درباره چالش‌هایی که منطقه با آن مواجه بوده نیز به رایزنی پرداختند. در این دیدار همچنین پرونده‌های موجود میان دو کشور به خصوص موضوع انرژی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. عراق برای نیروگاه‌های برقی خود از ایران به واردات گاز می‌پردازد.

وزیر خارجه عراق همچنین تاکید کرد که عراق در روابط خود با کشورهای همجوار به خصوص جمهوری اسلامی ایران، بر اساس منافع مشترک عمل می‌کند که همین موضوع به تقویت منافع ملی عراق می‌انجامد.

این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق چند روز پیش خبر داده بود که پنج نشست در سطح امنیتی بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برگزار شده است.

حسین به شبکه خبری «رووداو» گفت: [محمد بن سلمان] ولی‌عهد سعودی از ما خواست میزبان دیدار وزیر خارجه سعودی با همتای ایرانی وی در بغداد باشیم. در حال حاضر مشغول هستیم و زمان دیدار علنی بین وزاری خارجه دو کشور را تعیین خواهیم کرد».

وی با بیان اینکه نشستهای قبلی بین مسئولان ایران و عربستان، محرمانه و در سطح امنیتی بوده است، تصریح کرد: نشستهایی که محرمانه بود، با وساطت عراق، علنی خواهد بود. وزرای خارجه ایران و سعودی در بغداد دیدار خواهند کرد».

«محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق نیز چندی پیش درباره وساطت بغداد در روابط تهران و ریاض اظهار داشت: «ما تمایل جدی ایران و عربستان سعودی برای ادامه نقش عراق به منظور نزدیک‌سازی دیدگاه‌های این دو کشور را احساس کردیم. ما مصمم به اجرای این نقش هستیم و بر این باوریم که این نقش طبیعی عراق است؛ نقش پیشگامی در نزدیک‌سازی نقطه‌نظرات مخالف.»

وی در عین حال خبر داد: «تماس‌های ما ادامه دارد. امیدواریم که به‌زودی دیداری داشته باشیم و این مباحثات و گفت‌و‌گوها را در بغداد با میانجیگری عراق از سر بگیریم.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار